De rassen die deelnemen aan onze tentoonstelling vallen onder de volgende secties.


Overige rassen
Griffon Belge
Griffon Bruxellois
Petit Brabancon

Ras van Belgische oorsprong. Met de Petit Brabanon en de Griffon Bruxellois in feite n ras vormend, want deze drie kunnen in n nest geboren worden. In Engeland, de Verenigde Staten en Scandinavi bekender dan bij ons.
Klein, stoer, ruwharig hondje met korte neus en een verstandige blik in de ogen. Stevig en gedrongen van bouw, elegant in beweging.

Chihuahua Langhaar
Chihuahua Korthaar

De Chihuahua (spreek uit: sjiwwa) stamt waarschijnlijk af van de heilige honden van de Tolteken en later de Azteken in Mexico. Daar dienden ze als offerdier en mogelijk ook als delicatesse.
Kleinste hondenras met een opmerkelijk pittige uitstraling. Met zijn grappige, relatief grote appelhoofd met uitstaande oren en sprekende ogen, en zijn opmerkelijk compacte, stevige lichaam geeft hij ondanks zijn maat in niets de indruk van zwakte of broosheid.

Chinese Naakthond

Vermoedelijk afstammeling van Afrikaanse naakthonden, ontdekt door Chinezen en door hen doorgefokt in een kleiner formaat. Dit ras werd ook aan boord gehouden, waar het zich verdienstelijk maakte als ratten- en muizenvanger, met als bijkomend voordeel dat de vlooien van de prooi niet oversprongen op de hond, want op een haarloos dier voelen die zich niet thuis. Door de Chinezen werden pups van deze scheepshonden over de hele wereld in havensteden verhandeld. In Europa en de VS echter pas bekend geworden in het midden van de 19e eeuw. Ook bekend als Chinese Gekuifde Naakthond (Chinese Crested).
Kleine, elegante, slanke, adellijke hond, met als meest typische kenmerk het (zo goed als) ontbreken van haar, en vaak ook van een deel van het gebit (meestal zijn er geen premolaren). Naast haarloze worden ook volledig behaarde pups geboren, die Powderpuff (poederdons) worden genoemd. Powderpuffs maken deel uit van het ras en het is voor de vitaliteit van het ras noodzakelijk hen ook in de fokkerij in te zetten.

Mexicaanse Naakthond

Ook bekend onder de naam Xoloitzcuintle, afgekort Xolo, genoemd, naar de Aztekengod Xoloth. Geliefd bij de Azteken, niet alleen als gezelschapshond maar ook als offer en als delicatesse. Een van de drie door de FCI erkende naakthondenrassen (de andere zijn de Chinese en de Peruaanse). Naakthonden kunnen, anders dan vachthonden, zweten, dus ze hoeven niet te hijgen om warmte kwijt te raken.
Elegante, slanke, adellijke, sportieve hond met een flink uithoudingsvermogen. Meest typische kenmerk is het - zo goed als - ontbreken van haar, en soms ook een deel van het gebit.

Peruaanse Naakthond

Ras dat al te zien is op afbeeldingen van vr de Inca-cultuur (300 vr - 1400 na Christus). Was bij de Inca's heilig. Vroeger ook bekend onder de naam "Orchid Moonflower Dog".
Elegante, slanke, adellijke hond, met als meest typische kenmerk het zo goed als ontbreken van haar, en vaak ook van een deel van het gebit (meestal zijn er geen premolaren).